Curriculum Vitae

Curriculum Vitae

 

 Opleiding

 

 

1997-2002                    HTS Werktuigbouwkunde deeltijd, Hogeschool Arnhem/Nijmegen te Arnhem. Diploma behaald in september 2002

 

1991-1995                    MTS Werktuigbouwkunde, Overgelder College te Deventer. Diploma behaald in 1995.

 

1986-1990                    Mavo, Openbare Scholengemeenschap Alexander Hegius te Deventer. Diploma behaald in 1990.

 

Cursussen                    Rekencursus voor constructeurs Mikrocentrum (2020)

                                      Machinerichtlijn – door Aboma (2018)
VCA VOL – door PBNA (2017)

                                      CE-markering en Risico inschatting – door Aboma (2015)
Vorm en plaatstoleranties B – door SOM (2002)
Siemens NX8
Catia with Smartteam V5R18
Audesk Inventor 2012
HiCAD
Pro/E Wildfire

 

CAD ervaring                Solidworks

                                     Siemens NX
Catia V5

                                     Auodesk Inventor
Autodesk Autocad
HiCAD
Pro/E Wildfire

 

Werkervaring

 

 

Jan 2022 – heden         Zelfstandig Mechanical Engineer
Vanaf januari 2022 ben ik werkzaam als zelfstandig Mechanical Engineer. Tot op heden heb ik gewerkt aan een opdracht bij Demcon voor de enclosure (frame + kappen) van een medische machine voor oogoperaties. Mijn taak is productie klaar maken van de kappen van deze machine in nauw contact met de toeleveranciers. Deze kappen zijn gemaakt van kunststof en bepalen het uiterlijk van de machine.
Vanaf half oktober ben ik begonnen aan nieuwe opdracht binnen Demcon. Deze opdracht is het ontwikkelen van een machine voor de productie van chips voor de automotive industrie. Hierbij wordt de chip geplaatst op een drager en omgoten. Het gaat hierbij om de doorontwikkeling van een bestaande machine welke grotere chips aan moet kunnen en op een hogere snelheid moet produceren.
Een andere opdracht is voor Airborne geweest. Hierbij heb ik gewerkt aan een tester van de brandstof tank voor een small launcher for satellites. Het ging hierbij zowel om het ontwerp van de brandstoftank zelf als om de gereedschappen voor de productie van deze brandstoftank.

 

2021                              TMC / Bosch Thermo techniek
Via TMC ben ik gedetacheerd bij Bosch TT op de afdeling Engineering Appliance Electronics (EAE) als Mechanical Engineer. De afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van control units voor CV-ketels en warmtepompen.
Als Mechanical Engineer ben ik onder andere verantwoordelijk voor het ontwerpen van het mechanische deel van control units voor warmte apparaten. Hierbij moet men denken aan de behuizing voor de elektronica in kunststof. De seriegrote van deze onderdelen zijn honderdduizenden per jaar.

 

2007 – 2012 en            Pentacon Engineering B.V.

2013 – 2021                  Dit bedrijf is een ingenieursbureau dat werkzaam is in de zware industrie en het ontwikkelen van speciaal machines. Ik ben hier werkzaam als sr. constructeur van speciaal machines met diverse 2D en 3D pakketen.(Autocad, Catia, Inventor, Siemens NX). Mijn werkzaamheden bestaan uit het ontwerpen en uitwerken van voornamelijk speciaal machines. Hierbij moet men denken aan o.a. tooling voor de ruimtevaart industrie, luxe jachtenbouw, kippenslachtmachines, etc. Daarnaast verzorg ik ook geregeld de visualisatie van 3D modellen naar een meer fotografisch afbeelding. Ook het inschatten van uren voor een opdracht en het onderhouden van klanten contacten behoort tot mijn dagelijkse werkzaamheden.

 

2012 – 2013                 Kverneland group Nieuw-Vennep BV
Kverneland is een bedrijf dat landbouwmachines ontwikkelt en produceert. In Nieuw Vennep vindt de productie en ontwikkeling plaats van kunstmeststrooiers en landbouwspuiten.
Op de afdeling R&D was ik werkzaam als constructeur waarbij ik me bezig hield met het verbeteren van de bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten.

 

2004 – 2007                 Projectserve B.V.

                                     Dit bedrijf is een ingenieursbureau dat werkzaam is in de procesindustrie met als specialisme de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij moet men vooral denken aan de zuivelindustrie en vruchtensappen. Ik ben hier werkzaam geweest als tekenaar/constructeur. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het opzetten van P&ID’s, layouts en specificaties. Daarnaast behoorde het maken van (deel-)bestekken, het beoordelen van offertes, het doen van bestellingen en de begeleiding van de montage tot mijn werkzaamheden. In deze functie moest ik goed communiceren met de klant om zijn wensen te verwezenlijken en dit vertalen naar de monteurs en leveranciers om tot het gewenste eindresultaat te komen.

 

1998-2004                    Koninklijke Auping B.V.
Dit bedrijf is producent van bedden in het midden en hogere segment van de markt en is marktleider in noordwest Europa. Ik ben hier werkzaam geweest als product engineer op de afdeling engineering. Ik hield mij bezig met het zelfstandig construeren en uitwerken van producten en enkele productie middelen. Hoofdtaak van de product engineer is het productierijp maken van nieuwe producten en kwaliteit en kostprijs verbeteringen op bestaande producten. Hierbij kan men denken aan het maken van productie tekeningen en technische inkoopspecificaties. In deze functie moest ik veel communiceren met designers en met de productie om tot een goed produceerbaar resultaat te komen dat binnen de grenzen van het design blijft. De software pakketten waarvan ik gebruik maakte waren hoofdzakelijk Pro-Engineer Wildfire en Autocad LT 2000i. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het onderhoud en de implementatie van deze pakketen.

 

1996 – 1998                  Tuchenhagen Nederland B.V.
Dit bedrijf is leverancier van producten voor hygiënische en/of aseptische vloeistofbehandeling. De klanten zijn vooral te vinden in de farmaceutische, chemische en voedingsmiddelenindustrie. Ik ben bij Tuchenhagen Nederland B.V. werkzaam geweest als tekenaar/constructeur procestechniek. Mijn werk bestond voornamelijk uit het opzetten van P&ID’s en het tekenen van manifolds en piping lay-outs met behulp van Autocad. Daarnaast heb ik technische berekeningen gemaakt en offertes uitgewerkt.