XS SM MD LG XL

Mechanical engineering

Vanaf 1 jaunuari 2022 zet ik de stap naar zelfstandig Mechanical Engineer. De reden om deze stap te zetten is omdat ik meer vrijheid wil in de opdrachten die ik doe.
Ik heb een liefde voor het bedenken van oplossingen en creëren en uitwerken van ideeën. Ik noem mijzelf ook wel een mechanisch beelddenker. Dit houd in dat ik voor me zie wat ik bedenk. Voor mij als Mechanical engineer is dat niet meer dan logisch. Het is dan ook niet vreemd dat naast mijn werk ik ook een pasie heb voor fotografie, wat je ook op deze website terug ziet.

Ik sta voor mijn werk. "Getting the job done", kortom betrouwbaar en duidelijk zijn. Dit komt door een brede ervaring (25 jaar) als werktuigbouwkundig engineer en het is ook wie ik ben, het werk voor elkaar willen krijgen. Hierbij heb ik met diverse met diverse Hi-end CAD pakketten gewerkt (Siemens NX, Catia, Autodesk Inventor). Als engineer ben ik gewend om een idee om te zetten naar een werkend plan en dit tot in detail uit te werken. Dit heb ik al in de verschillende branches binnen de werktuigbouwkunde gedaan, o.a. productontwikkeling, machinebouw/tooling. De verschillende bedrijven waar ik aan opdrachten heb gewerkt zijn; Bosch Thermotechniek, Pentacon Engineering, Airbus Defence and Space, Airborne Yperburg, Tata Steel IJmuiden, Meyn Foodprocessing Technology, Kverneland Group, Auping.

https://www.linkedin.com/in/niels-watermulder-36a42b179/