Info

Mijn verhaal

Vanaf 1 januari 2022 heb ik de stap gezet om te gaan werken als zelfstandig Mechanical Engineer. De reden om deze stap te zetten is omdat ik meer vrijheid wil in de opdrachten die ik doe. De opdrachten moeten bij voorkeur bijdragen aan het algemene nut of een positieve bijdrage hebben voor de samenleving. Hierbij kan men denken aan de energie transitie, medische apparaten etc.
Ik heb een liefde voor het bedenken van oplossingen en creëren en uitwerken van ideeën. Ik noem mijzelf ook wel een mechanisch beelddenker. Dit houdt in dat ik voor me zie wat ik bedenk. Voor mij als Mechanical Engineer is dat niet meer dan logisch. Het is dan ook niet vreemd dat naast mijn werk ik een passie heb voor fotografie.

 

Ik sta voor mijn werk. “Getting the job done”, kortom betrouwbaar en duidelijk zijn. Dit komt door een brede ervaring (+25 jaar) als Mechanical Engineer en het is ook wie ik ben, het werk voor elkaar willen krijgen. Hierbij heb ik met diverse Hi-end CAD pakketten gewerkt (Siemens NX, Catia, Autodesk Inventor). Als engineer ben ik gewend om een idee om te zetten naar een werkend plan en dit tot in detail uit te werken. Dit heb ik al in verschillende branches binnen de Mechanical Engineering gedaan, o.a. productontwikkeling, machinebouw/tooling. De verschillende bedrijven waar ik aan opdrachten heb gewerkt zijn; Bosch Thermotechniek, Pentacon Engineering, Airbus Defence and Space, Airborne Yperburg, Tata Steel IJmuiden, Meyn Foodprocessing Technology, Kverneland Group, Auping.